Реакција од македонскиот тим во мешовитата историска комисија: Не работиме на утврдување на статусот на МПЦ-ОА, туку на претставување на ОА во учебниците по историја

Членовите на македонскиот тим во Заедничката мултидисциплинарна и експертска комисија за историски и образовни прашања со разочарување реагираат на „некоректното информирање на јавноста за темите кои се предмет на дискусија во работата на Комисијата“. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber -И покрај јасно искажаните погледи и ставови на ко-претседателот од македонска страна дадени пред новинарите … Продолжи со читање Реакција од македонскиот тим во мешовитата историска комисија: Не работиме на утврдување на статусот на МПЦ-ОА, туку на претставување на ОА во учебниците по историја