Реагира Рашковски: Не е точно дека сум барал да ми се врати пасошот

Поранешниот генерален секретар на Владата, Драги Рашковски, реагира откако беше објавена информација дека тој наводно барал од Судот да му биде вратена патната исправа која му беше одземена како мерка на обезбедување негово присуство на рочиштата во случајот „Софтвери“.

Рашковски вели дека веста не е точна, а таквите лажни информации имале цел „да фрлат прашина врз судскиот процес“ кој е во тек.

Еве ја во целост реакцијата на Рашковски:

„Со оглед на фактот дека се шири лажна вест за наводно барање да биде вратена мојата патна исправа, која ниту еден медиум не ја поткрепува со факт, туку е проста репродукција на неименуван извор, сметам дека е за потребно да реагирам на ваквите објави, затоа што истите имаат само една единствена цел – да се фрли прашина врз судскиот процес кој е во тек.

Медиумите секогаш биле добро примани од моја страна како соговорници, затоа би било професионално при било каква објава поврзана со мене да побараат и потврда за планираната објава од моја страна.

Голем дел од јавното мислење околу процесот кој е во судска тек е под постојана контаминација од лажни вести, со цел да се креира некаква погрешна слика, Ве замолувам за објективно и проверено известување, доколку сметате дека постојат елементи кои се од јавен интерес.

Но не дозволувајте да сте катализатор на туѓите лажни вести“, пишува тој во реакцијата.

Видео на денот