РАЗГОВОР | Павле Камилоски: Хемија или глума – испреплетена страст и љубовен занес меѓу Павле и моделот Бојана

Фото – приватна архива

Публиката го запозна со „Мала Италија патува”, остана доследен на италијанската нота и стил и доследен на својата публика. Павле Камилоски сега ја промовира својата авторска песна „Универзумот си работи за нас“, песна и видео запис во која доминира љубовта и страста.

Како се создаде „Универзумот си работи за нас“?

– По завршувањето на „Љубовна Рапсодија” веднаш почнав да размислував за мојот следен проект. Уште пред две години Тара ми испрати демо за кое се чини дека требаше да созрее. Цело лето се развиваше песната во еден заеднички процес проследен со многу љубов, трпение, посветеност, разговор и по некоја чаша добро вино (се смее, н.з).

Кој е тимот со кој што соработуваше?

– Тимот го сочинуваат професионалци, дел од нив мои добри пријатели, во кои имам неизмерна доверба, кон тоа што се тие и кон работата што ја создаваат. Песната, аранжманот и текстот се дело на Александар Тарабунов – Тара. Спотот го режираше Александар Ристовски – Принц заедно со неговиот тим.  Придружните вокали ги снимаше Сара Пројковска, додека трубата ја снимаше Сенад Хусеин.  За стајлингот се погрижи МалаКамила. Како главен лик во спотот се појавува, прекрасната и шармантна млада дама, моделот Бојана Нушкова.

Фото – приватна архива

Спотот несомнено ќе ни украде воздишка и ќе ни ги разбуди сите сетила кога ќе го погледнеме. Чија беше идејата за целосното сценарио?

– Многу е лесно да се твори кога имаме јасна визија, која секогаш заеднички ја развиваме. Јас ја имам идејата во глава, а потоа следува креативниот процес на Brainstorming и развој на истата. Принц умее со камерата да создаде една проекција која го отсликува токму она што сум јас, а тоа се должи на нашата долгогодишна соработка, но и пријателство. Сите мои видео спотови се плод на заедничка работа, инспирирани од многу љубов кон креативниот процес, многу страст, спонтаност и доверба.

Љубов, страст, среќа…прекрасни емоции кои ги делите со Бојана. Само глума, или нешто повеќе?

– Несомнено е дека треба да лебди хемија во…

Целиот текст и фотографиите проследете ги ТУКА.
Извор: Еспресо.мк

Видео на денот