ПРВА ПОМОШ: Корка леб и лимон ако ви застане рибја коска

Многу луѓе сакаат риба, но не ја јадат често од страв да не проголтаат рибја коска.

За да не ви се случи тоа, рибата пред сè треба да се јаде полека и да се исчисти секој залак и од најмалата коска.

Доколку се случи коска од рибата да ви застане во грлото, проголтајте корка од леб. Корката скоро сигурно ќе ја „собере“ коската, а во желудникот коската брзо ќе се раствори.

Стручњаците советуваат да се обидете со шмукање лимон ако коската и понатаму ја чувствувате во грлото. Киселиот сок, поминувајќи низ грлото, ќе помогне да се отстрани коската.

Видео на денот