Прва доза вакцина примиле 49,4 отсто од населението над 18 години

Вакцинацијата се одвива со добро темпо на територијата на целата држава. Заклучно со 17-ти октомври, со една доза на вакцина против ковид-19 вакцинирани се 49,4 отсто од населението над 18 – годишна возраст. Кај лицата над 40 – годишна возраст опфатот со една доза изнесува 57 отсто, кај лицата на возраст од 18 до 39 … Продолжи со читање Прва доза вакцина примиле 49,4 отсто од населението над 18 години