Промоција на книгата „Виенски гамбит“ од Анде Јанков на платото пред МКЦ

Промоцијата на книгата „Виенски гамбит“, најновиот трилер од младиот македонски автор Анде Jанков, ќе се одржи на 23 јули на платото пред МКЦ. Промотор на книгата ќе биде Денис Бојаров, а модератор на настанот ќе биде Софија Стојков.

Авторот на романот, Анде Јанков, е роден во 1988 година во Велес. Уште од најмала возраст покажува афинитет кон пишаниот збор, пишувајќи кратки раскази низ годините. Дипломира на Економскиот факултет во Скопје во 2013 година.

Неговиот прв роман, „Едно лето на Крит“, кој излегува од печат во 2016 година во издание на „Култура“, е добитник на наградата „Романијада“. Живее и работи на релација Скопје – Штутгарт. Во моментов го пишува својот трет роман. Книгата „Виенски гамбит“ е во издание на „Антолог“.

Прочитајте и...  Книжевна резиденција: Писателката Маја Солар престојува во Скопје

(Текстот е објавен во „Културен печат“ број 40, во печатеното издание на „Слободен печат“ на 18-19 јули 2020)

Прочитај повеќе

Зборник на народна еротика: „(И)стории од долапот“ од д-р Ана Мартиноска

Тони Димков

Книжевна резиденција: Писателката Маја Солар престојува во Скопје

Тони Димков

Блуз и соул фестивал 2020: Домашен блуз со „Банкрот блуз бенд“ и пријателите

Тони Димков

Разговор со Бранислав Николов, Пијан Славеј од групата „Фолтин“: Зависник сум од ритамот, мелодијата и од формата во поезијата

Тони Димков

Продукција: Филмови на „Авард филм и видео“ учествуваат на три фестивали

Тони Димков

Интервју со д-р Ана Стојаноска: Пишувањето ми е лична борба и задоволство

Тони Димков

Остави Коментар

Прочитај повеќе

Национална галерија: Миграцијата како мотив за сликање портрети на тетовскиот сликар Биљгаип Кочиште – Биге

Тони Димков

Фестивал за современи уметности „Акто“ 2020: Човек на човека мора да му е семејство

Тони Димков

Фестивал за критичка култура: „Крик“ го опсервира актуелното општество

Тони Димков

ДММ 2020: Грандиозни концерти со македонска музика

Тони Димков

МТФ „Скупи фестивал“: Иновативен театар со социјален и политички предизвик

Тони Димков

Фестивал „Скопје синема сити“: Филм за „Њу ордер“ го отвора фестивалот на музички документарци

Тони Димков