Проја каква што досега не сте пробале

Проја на бабин начин…

Потребно е:

– 1 канче кисело млеко
– малку квасец
– ½ прашок за печиво
– 200 гр тврдо сирење
– 2 јајца
– 2 чаши од 200 гр пченкарно брашно
– 1 чаша гриз
– 50 мл масло
– сол по вкус
– кисела вода да се замеси

Подготовка:

Во чинија сипете го брашното, додадете го гризот и прашокот за печиво и измешајте, додадете го киселото млеко, малку растворен квасец во малку млака вода, сирење изронето на покрупни парчиња, јајца, масло и сол, измешајте заедно со киселата вода и ставете во плех обложен со хартија за печење. Печете на 200 степени околу 30 минути убаво да зарумени.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот