Притвор за прилепчанецот кој ја избоде поранешната сопруга

Фото: telegraf.rs

Судија на претходна постапка му опреди 30 притвор на приепчанецот кој пред два дена на спиење ја избоде со нож поранешната сопруга. Четириесет и седумгодишниот прилепчанец пред два дена наутро отишол во куќата каде живеела неговата поранешна сопруга на улицата „Дабничка“ во Прилеп се качил во собата кадешто спиела и прво почнал да ја дави со рацете околу вратот и да ја удира со тупаници по главата и по телото.

Од појасот извадил нож и на поранешната сопруга и нанел неколку убодни рани во телото и ногата. Го совладале тројца соседи кои го изнеле од куќата и го спречиле да ја оствари намерата. Јавниот обвинител побарал, а судијата го прифати барањето за притвор поради опасност од бегство, влијание врз сведоци и врз оштетените.

Прилепчанец ја расекол со нож поранешната сопруга

 

Видео на денот