Прилепскиот градоначалник и советници положија цвеќе пред споменикот на Ченто

Фото: МИА

По повод 64-годишнината од смртта на првиот претседател на Президиумот на АСНОМ, Методија Андонов – Ченто, делегации го посетија неговиот споменик во центарот на градот и се поклонија пред големиот деец.

Пред неговиот споменик цвеќе положија и се поклонија прилепскиот градоначалник Илија Јованоски, претставниците на општинскиот совет и на политички партии.

Методија Андонов-Ченто е роден во Прилеп на 17 август 1902 година, а починал на 24 јули 1957 година, во својот роден град.

Видео на денот