Преку ден ВО ШТАЛА, навечер на МОДНА ПИСТА: Кој е овој згоден ветеринар?

модел ветеринар
Принтскрин

Марко Јанковиќ е ветеринар кој преку ден работи со животни, а навечер е модел.

Со сточарство се занимава, пред сè, за да им помогне на своите родители. Тој во емисијата „Експлозив“ изјавил дека ветеринарството и сточарството му се подраги отколку кариерата како модел.

Живее во Нови Сад, а уште од дете сакал да стане ветеринар. Вработен е во ветеринарна ординација во близина на својот град. Моделството му е само хоби.

манекен ветеринар
Принтскрин
Видео на денот