Предавство или недоразбирање старо повеќе од 30 години, е основата на јазот меѓу Русија и НАТО

Сегашната конфронтација меѓу Русија и Западот е поттикната од многу забелешки , но најголемото верување е во Москва дека Западот го измамил поранешниот Советски Сојуз, прекршувајќи ги ветувањата дадени на крајот на Студената војна 1989-1990 година дека НАТО нема да се прошири кон исток. .   Во својот говор на Минхенската безбедносна конференција во 2007 … Продолжи со читање Предавство или недоразбирање старо повеќе од 30 години, е основата на јазот меѓу Русија и НАТО