Пожарот во фабриката „Слобода“ е изгаснат

Фото: Српско министерство за одбрана

Ноќта помина без нови детонации и инциденти во Чачак, откако синоќа се случи силна експлозија во фабриката „Слобода“, во која тројца работници беа полесно повредени. Пожарот во фабриката беше изгаснат, а околу 150 домаќинства беа евакуирани.

Дел од граѓаните се вратија во своите домови. Последната експлозија се случи во просторија каде немаше електрични инсталации.

Пожарот во фабриката во Чачак е изгаснат по синоќешната силна експлозија. 

Синоќа околу 20 часот се случи експлозија во магацинскиот простор на фабриката „Слобода“. Од силината на детонациите се искршени прозорците на прозорците на некои куќи кои се најблиску до фабриката.

 

Претседателот Александар Вучиќ изјави дека детално ќе се испитаат сите можни причини за пожари и експлозите и дека ќе се постави и прашањето за одговорноста.

„Има една работа што е чудна, интересно е што последната експлозија се случи во просторија каде немаше електрични инсталации“, рече Вучиќ пред новинарите дел од прелиминарниот извештај.

Тој најави дека сè ќе биде детално испитано.

Во експлозија во фабриката Слобода во Чачак повредени тројца работници, евакуирани околу 350 лица

Слушнавме силно пукање, се тресеа вратите и прозорите-експлозија во Чачак

Видео на денот