Потера

Виц на денот
Виц на денот / Фото: Архива на „Слободен печат“

Полиција, по потера, успева да застане еден возач.
Полицаецот излегува од возилото и му се обраќа на возачот:
– Оддамна не сум се забавувал вака добро. Ќе те пуштам само ако имаш добар изговор.
На тоа возачот му одговорил:
– Жена ми пред три недели ме остави за еден полицаец. Кога го видов вашиот автомобил, се преплашив дека сака да ми ја врати!

Видео на денот