Посен колач со мармалад и кокос - Слободен печат
ЕспресоХрана

Посен колач со мармалад и кокос

Состојки:

250 гр. брашно

200 гр. шеќер

300 мл. кисела вода

120 мл. масло

1 пециво

100 гр. кокос

2 лажици какао

2 лажици мармалад

Подготовка:

Измешајте ги шеќерот, водата, маслото, брашното и пецивото. Откога состојките ќе се соединат, додадете го кокосот, какаото, 2 две лажици мармалад и добро промешајте.
Печете 20 минути на температура од 200 степени. Откако ќе се олади, премачкајте го колачот со прелив од какао

Тагови

Слични артикли

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close