Поплави на Филипините, девет лица загинаа при лизгање на земјиштето

Девет лица загинаа на Филипините во свлечишта и поплави предизвикани од поројните дождови како последица на тропската бура Компасу, соопшти денеска Националната агенција за катастрофи. – Единаесет лица се водат како исчезнати во различни несреќи во провинциите погодени од бурата, изјави Рикардо Џалад, извршен директор на Националната агенција за катастрофи. Четири лица загинаа во три … Продолжи со читање Поплави на Филипините, девет лица загинаа при лизгање на земјиштето