Понудена оставка на Филипче: „Топката“ е во рацете на Заев

Министерот за здравство Венко Филипче покажа човечки и професионален интегритет и чувство за морална одговорност понудувајќи оставка од морални причини од неговата министерска позиција. Нешто пред него, оставка, како „највисок морален чин“ и почит кон жртвите, поднесе и неговиот заменик, Илир Хасани, како и двајцата раководители на Тетовската болница, Бесими и Етеми, чувствувајќи морална одговорност … Продолжи со читање Понудена оставка на Филипче: „Топката“ е во рацете на Заев