Полска и Белорусија им забранија на претставници на ОН посета на нивната граница

 Обединети нации денеска соопштија дека Полска и Белорусија одбиле пристап до границата помеѓу двете држави, каде нивен тим сакаше да ја испита мигрантската криза. Портпаролката на Високиот комесаријат на ОН за човекови права на прес-конференција истакна дека еден тим на ОН може да оди во Полска, но нема дозвола да ја посети граничната зона, додека … Продолжи со читање Полска и Белорусија им забранија на претставници на ОН посета на нивната граница