Полнети шампињони

Состојки:

12 цели шампињони
2 главици кромид
150 гр кајмак
3 лажици пармезан
сол, бибер, масло

Подготовка:

Исчистете ги печурките. Отстранете ги дршките, па настрана исечкајте ги. Загрејте го маслото, додајте ги кромидот и сечканите дршки од печурките. Динстајте додека не смекнат.

Измешајте го кајмакот, дел од пармезанот, солта и биберот. Со помош на лажичка наполнете ги печурките со остатокот од пармезанот.

Печете околу 20 минути на 180 степени или додека печурките не омекнат.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот