Полнети шампињони - Слободен печат
ЕспресоХрана

Полнети шампињони

Состојки:

12 цели шампињони
2 главици кромид
150 гр кајмак
3 лажици пармезан
сол, бибер, масло

Подготовка:

Исчистете ги печурките. Отстранете ги дршките, па настрана исечкајте ги. Загрејте го маслото, додајте ги кромидот и сечканите дршки од печурките. Динстајте додека не смекнат.

Измешајте го кајмакот, дел од пармезанот, солта и биберот. Со помош на лажичка наполнете ги печурките со остатокот од пармезанот.

Печете околу 20 минути на 180 степени или додека печурките не омекнат.

Тагови

Слични артикли

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Close