Исчистете ги печурките. Отстранете ги дршките, па настрана исечкајте ги. Загрејте го маслото, додајте ги кромидот и сечканите дршки од печурките. Динстајте додека не смекнат.
Измешајте го кајмакот, дел од пармезанот, солта и биберот. Со помош на лажичка наполнете ги печурките со остатокот од пармезанот.
Печете околу 20 минути на 180 степени или додека печурките не омекнат.
Почитуван читателу,
Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не.
Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат.
Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.
ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ
СЛОБОДЕН ПЕЧАТ. Е-БИЛТЕН
НЕ ГУБИ ВРЕМЕ! ЗАЧЛЕНИ СЕ И ДОБИЈ ГИ НАЈВАЖНИТЕВЕСТИ НА НЕДЕЛАТА - БЕСПЛАТНО ВО ТВОЈАТА Е-ПОШТА!
СЛОБОДЕН ПЕЧАТ. Е-БИЛТЕН
НЕ ГУБИ ВРЕМЕ! ЗАЧЛЕНИ СЕ И ДОБИЈ ГИ НАЈВАЖНИТЕВЕСТИ НА НЕДЕЛАТА - БЕСПЛАТНО ВО ТВОЈАТА Е-ПОШТА!
Лејла Рамковска, долгогодишна инструкторка по јога, веќе подолго време е во љубов со музичарот Роберт Билбилов. Нивната љубовна врска почнала по долгогодишно пријателство и не е тајна дека се среќни. Во интервјуто за „Слободен печат“ со Лејла зборувавме за љубовта, јогата, мајчинство, музиката… Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Веќе подолго време со Роберт …
Сашо Орданоски и Борјан Јовановски во новото издание на подкастот „Политиканти“ се занимаваат со неколку меѓусебно поврзани политичко-економски теми, каде редовен зачин е актуелната кампања за претседателските и парламентарните избори, која е толку бесмислена што ако не е човек новинар би немало причина зошто да ја следи, а сите други би биле пресреќи ако изборите …