Бајрам воодушевен од Заев: Досега премиер не ми одговорил вака на пратеничките прашања, се гледа дека сте за народот!

584

За прв пат еден премиер ми одговорил како што треба на пратеничките прашања, се гледа вие се залагате за народот и како идете ќе бидете добар за секото, рече пратеникот Амди Бајрам, од собраниската говорница. Инаку Бајрам до скоро беше во коалиција со ВМРО-ДПМНЕ, а по локалните избори стана независен пратеник.

Бајрам, побара од владата да преземе мерки за надминување на сиромаштијата, ослободување од плаќање на партиципација на сиромашните граѓани.