Полицаец од Битола осуден на една година затвор за малтретирање Ром

Македонското здружение на млади правници (МЗМП) информира дека Основниот Кривичен Суд Скопје во постапка поддржана од МЗМП во рамките на проектот-Елиминација на тортурата и нехуманиот третман во затворите и установите во кои лица се лишуваат од слобода, донесе првостепен апресуда со која полицискиот службеник Г.П вработен во СВР Битола се прогласува за виновен и истиот … Продолжи со читање Полицаец од Битола осуден на една година затвор за малтретирање Ром