Побегнал огромен питон кој може да изеде човек

илустрација

Мрежастиот питон со должина од околу 2,7 метри, кој би можел да изеде човек, му побегнал на неговиот сопственик во Кембриџ и сега слободна лута низ градот, пишува Скај њуз.

Полицијата примила дојава дека змијата неодамна е забележена во близина на Ловел Роуд и започнала потрага.

Иако мрежестиот питон не е отровен и ретко напаѓа луѓе, возрасна единка може да ја отвори вилицата доволно широко за да проголта човек. Овој вид питон може да порасне и до должина до 9,6 метри и се смета за најдолга змија на светот. Потекнува од Југоисточна Азија.

По дојавата дека на Ловел Роуд во Кембриџ е забележена змија со должина од три метри, полициските службеници во раните утрински часови го пребарале подрачјето. Полицијата го пронашла сопственикот, но не и змијата за која е потврдено дека е навистина долга 2,7 метри, напишала локалната полиција на Твитер.

 

Видео на денот