Побарана екстрадиција на Палевски за да му се суди за убиството на Вања и Панче

Министерството за правда вчера го испрати барањето за екстрадиција на Љупчо Палевски кое преку Министерството за надворешни работи ќе биде доставено по дипломатски пат до турските власти, а судија на претходна постапка од Основниот кривичен суд Скопје го прифати предлогот на Обвинителството и му одреди 30-дневен притвор на возачот кој го возел од Србија до … Продолжи со читање Побарана екстрадиција на Палевски за да му се суди за убиството на Вања и Панче