Платформата за родова еднаквост реагира: Уште еден фемицид поради непостапување на институциите

Згрозени од најновиот случај на фемицид, кога во Кочани жена беше избодена до смрт, иако претходно го пријавувала сторителот за уцена и барала заштита, Платформата за родова еднаквост се сомнева дека институциите не постапиле според своите надлежности и бара да се утврди одговорност. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber -Не, не станува збор за … Продолжи со читање Платформата за родова еднаквост реагира: Уште еден фемицид поради непостапување на институциите