Пет (не)научени лекции на САД од нападот на 9/11

Дали и какви лекции научи САД по 20-годишната борба против тероризмот низ целиот свет? Што беше добро, а што не? Дали светот е попаметен денес, кога талибанците повторно дојдоа на власт во Авганистан, отколку по нападот на 11-ти септември 2001-ва година? Девет дена по најлошиот терористички напад во Соединетите Држави, тогашниот претседател Џорџ Буш рече: … Продолжи со читање Пет (не)научени лекции на САД од нападот на 9/11