Пендаровски: Се надевам и за време на вториот круг, ќе го задржиме интегритетот на избирачкиот процес

Претседателот Стево Пендаровски, локални избори 2021/ Фото Facebook Stevo Pendarovski

Претседателот на државата Стево Пендаровски денеска изјави дека се надева оти изборниот ден ќе помине во позитивна атмосфера. Тој посочи дека секоја сериозна држава мора да остане мобилна до крајот на изборниот процес.

-Според досегашните информации, еве веќе половина од изборниот ден во првиот круг се одвива во генерално позитивна атмосфера. Јас се надевам дека до крајот на изборниот ден ќе остане така, и се разбира по 19 часот, во период кога треба да ги пребројуваме и објавуваме резултатите од локалните избори. Сепак, секоја сериозна држава мора да остане мобилна до крајот на изборниот процес, изјави претседателот, откако денеска со сопругата и синот гласаше во населбата Автокоманда.

Пендаровски очекува и на 31 октомври, за време на вториот круг, како што рече, да го задржиме интегритетот и кредибилитетот на избирачкиот процес.

Извор: МИА

Видео на денот