Пендаровски: Концептот Заедно напред ќе ја заокружи победата во вториот круг

-Концептот Заедно ќе победи и во вториот круг од претседателските избори на 5 мај. Мнозинството граѓани од сите националност се изјаснија дека сакаат напред, изјави претседателскиот кандидат Стево Пендаровски.

-Концептот Заедно напред ќе ја заокружи победата во вториот круг. Денешното гласање помина во демократски дух и очекувам тој да продолжи едвај чекам да се фатам за работа за европска и евроатланска Република Македонија. Македонија 10 години немаше претседател. Изборот во вториот круг ке биде полесен разликата меѓу мене и Силјановска е огромна и тоа ќе придонесе за огромна решителност.

Прогресивниот концепт мора да продолжи секој мора да земе учество во промените ќе подадам рака на сите ајде заедно напред!, рече Пендаровски.

Видео на денот