Пендаровски: Ги поддржувам мерките за вакцинација, тие важат во сите земји од регионот

Стево Пендаровски во гостување на ТВ Сител / 22 ноември 2021 / фото: ТВ Сител/принтскрин

Претседателот на државата Стево Пендаровски во вечерашното гостување на ТВ Сител рече дека ја оправдува одлуката на здравствените власти за предлог-мерките за вакцинација на администрацијата и здравствениот персонал.

-Ја поддржувам, затоа што сите земји во регионот имаат слични мерки, како и многу западни земји. Ги гледам реакциите во јавноста, но гледам од правен аспект дека ова е законски. Постои како приоритет во Уставот, дека јавното здравје е над сѐ и поголемо од приватното добро. Сметам дека само вака ќе ја победиме пандемијата, рече Пендаровски, информирајќи дека сите членови на неговиот Кабинет се вакцинирани.

Видео на денот