Подготовка:
Издинстајте ги морковите, додајте ги месото, биберот и зачините. Кога месото ќе омекне додајте ги сецканите домати.
Излупете ги компирите и исечете ги. Во огноотпорен сад ставете еден ред компири, врз нив оризот и посолете. Одозгора ставете го издинстаното месо, а потоа повторно компири.
Прелејте со вода така што водата ќе ги прекрие компирите.
Покријте го садот со фолија и ставете го во рерна да се пече половина час на 200 степени.
Почитуван читателу,
Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не.
Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат.
Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.
ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ
СЛОБОДЕН ПЕЧАТ. Е-БИЛТЕН
НЕ ГУБИ ВРЕМЕ! ЗАЧЛЕНИ СЕ И ДОБИЈ ГИ НАЈВАЖНИТЕВЕСТИ НА НЕДЕЛАТА - БЕСПЛАТНО ВО ТВОЈАТА Е-ПОШТА!
СЛОБОДЕН ПЕЧАТ. Е-БИЛТЕН
НЕ ГУБИ ВРЕМЕ! ЗАЧЛЕНИ СЕ И ДОБИЈ ГИ НАЈВАЖНИТЕВЕСТИ НА НЕДЕЛАТА - БЕСПЛАТНО ВО ТВОЈАТА Е-ПОШТА!
Ракометарката Наталија Тодоровска, кога од Русија дошла во Скопје да игра за Кометал Ѓорче Петров, не ни мислела дека Македонија ќе стане нејзиниот дом. И денес со радост се присетува на времето кога со ракометарките од Кометал ја освоија шампионската титула. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Во разговорот за „Слободен печат“ Наталија раскажува …
Вечерва се емитува петтата епизода од поткастот на „Слободен печат“. Наш денешен гостин е наградуваниот спортски новинар Бранко Казаковски, со кого разговаравме за македонскиот спорт, спортското новинарство во Македонија, како и многу други интересни теми. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Казаковски ни раскажува за предизвиците да се биде спортски новинар во земјава, неговите …