Палмер се пофали: Одлична и продуктивна посета на Србија

Заменик помошникот на американскиот државен секретар и специјален претставник за Балканот Метју Палмер изјави дека Србија може да смета дека САД и нејзините партнери од ЕУ ќе дадат поддршка за просперитет и мирна иднина на регионот.

Тој на крајот на повеќедневната посета на Србија оцени дека таа била „одлична и продуктивна“, објави амбасадата на САД во Белград на Твитер.

Палмер додаде дека Белград е место каде ја започнал својата дипломатска кариера и каде и натаму има многу стари и нови пријатели и роднини.

„Србија може да смета дека САД и нашите партнери од ЕУ ќе дадат поддршка за просперитетот и мирната иднина на регионот“, наведе американскиот официјалан претставник.

 

Видео на денот