Ова се најсреќните денови во август: Дознајте кога се исполнуваат желбите, а кога се големи шансите да запознаете сродна душа

Unsplash
ФОТО: Unsplash

За да се утврдат поволни и неповолни денови во одреден временски период, според астрологијата, најдобро е да се следи месечевиот календар во кој се откриваат фазите на Месечината, како и влијанието на месечевата енергија врз нашите животи. Дали одреден ден ќе биде позитивен или негативен, зависи од позицијата на Месечината, нејзината фаза, како и хороскопскиот знак во кој се наоѓа во тој период.

Откриваме кои денови во август ќе бидат најсреќни според лунарниот календар!

3 август – Месечината е во Близнаци

Ова е денот кога ќе престанете да играте улога на жртва и ќе започнете да верувате во себе. Ќе дознаете како да го уништите старото и да создадете нешто ново во вашиот живот. Денот е поволен за да ја прифатиме сопствената природа каква што е, но и да се бориме против предизвиците, бидејќи ќе имаме неверојатна сила.

7 август – Месечината е во Лав

Ова е денот кога во сите сфери на животот се внесува светлина, моменти на мир и просперитет. Расчистувањето на кармата и правењето добри дела е клучно за овој ден со цел да се ослободите од кармичките долгови од минатото.

14 август – Месечината е во Скорпија

Комуникацијата е клучна на овој ден и вашите зборови ќе имаат голема моќ. Ве чека пријатно расплетување на настани на работа, бидејќи ќе имате креативна енергија на завидно ниво. Вие сте дружеубиви, комуникативни и точно знаете што да кажете. Затоа овој ден е фантастичен за преговори, планови и потпишување важни договори.

19 август – Месечината е во Јарец

Можно е да се сретнат две слични природи кои силно се привлекуваат една со друга. Идеален ден за слободните срца и поврзување со сродната душа. Интуицијата ќе биде зголемена и духовното и емоционалното ќе го преземат водството пред материјалото. Ќе бидете благодарни и ќе имате зголемено разбирање за да може да има подобрување во односите од минатото.

23 август – Месечината е во Риби

Прекрасен ден за да ослободите напнатост и да се подготвите за добриот одмор што ви треба. Секој настан ќе биде пријатен, врските во совршен ред и ќе имате чувство дека конечно сте воспоставиле хармонија во вашиот живот.

Извор: sensa.mondo

Видео на денот