Ова го може само тој! Чола успеа да направи нешто што колегите од Балканот може само да сонуваат!

Фото: Инстаграм

Интересот за концертите на Здравко Чолиќ во Белград не престанува. Влезниците за четирите настапи во најголемата сала на Балканот се продале со невидена брзина, а публиката и понатаму бара влезница за најголемиот спектакал на годината.

Желбата на фановите за најголемата музичка ѕвезда на овие простори секогаш била заповед, па решил да направи и петти концерт, кој ќе се одржи на 27 декември во Штарк Арената. Чолиќ од почетокот на својата кариера бил апсолутен рекордер по бројот на концерти, продадени албуми, хитови кои некои живеат и половина век. Тие рекорди ги руши и денеска.

Ваков успех можеби и не треба да не чуди. Уште од неговата прва голема турнеја, во далечната 1978 година на кој го промовираше албумот „ Ako priđeš bliže“, а кој беше распродаден е во повеќе од еден милион копии.

Анкетите во весниците го прогласуваа за најдрага личност, а секоја насловна страница го имала неговиот лик.

Беше ѕвезда во сите свои бои и нијанси, а со популарноста и успехот Чола ја немаше очекуваната неудобност. Напротив. Беше скромен како што е ѝ денеска. Снимил 15 студиски албуми, одржал илјадници концерти, продал милиони албуми, километри плочи и други носачи на звук.

И без дилема, Здравко Чолиќ е најголемата музичка ѕвезда на овие простори!

Видео на денот