Опаѓа бројот на невработени во Германија и покрај пандемијата

Фото: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Бројот на невработени во Германија се намали за 108.000 во септември, и покрај кризата поради коронавирусот, во споредба со претходниот месец.

Овој месец 2.846 милиони Германци биле без работа, што е за 613.000 повеќе од пред една година, објави Федералната агенција за труд.

Стапката на невработеност во септември беше 6,2 проценти.

Намален е и бројот на работници со скратено работно време.

Видео на денот