Октомври – вистинско време за остварување добар план

EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Нема вистинско време за добар план. Добриот план треба да се реализира веднаш, без многу двоумење и премислување. Искористете го моментот, донесете одлуки сега и веднаш и осмелете се да ја предизвикате иднината. Кој знае, можеби баш оваа одлука е таа која ќе ви донесе среќа, приход и просперитет.

Среќата расте кога растат и вашите можности. Кога имате зацртано некаква идеја и сакате да ја остварите, потребно е да креирате план, по кој ќе се водите и кој ќе биде во фокусот на вашето внимание. Направете план за штедење и искористете ги промотивните каматни стапки на ПРОМО депозитот, со каматни стапки за штедење во денари до 1,30% за штеден влог со рок од 25 месеци, односно 1,00% за штеден влог со рок од 13 месеци. За штедни влогови во евра каматните стапки се 0,80% за рок од 13 месеци и 1,00% за рок од 25 месеци. Минималниот износ на вложување е 30.000 МКД / 500 ЕУР, а каматната стапка е фиксна.

Штедењето е здрав пристап кон акумулирање на вашите пари и одвојување од вашиот тековен буџет со цел да можете да си овозможите поголеми или повредни влогови во иднина. Доколку сте го размислувале ова, преземете го првиот чекор, и овој октомври донесете вистинска одлука. Оплодете ги Вашите средства и создадете навика за штедење, со која во иднината ќе можете да остварите барем дел од Вашите желби или да реализирате одредена замисла на Вашите деца.

Во месеците што ни претстојат, следуваат многу можности за реализација. Без оглед на тоа дали станува збор за планови поврзани со промени во вашиот дом, штедење за идни патувања или образование за вашите деца, или пак, можеби одреден бизнис план, вие секогаш имате партнер со кого можете да ја остварите вашата цел. Токму за тоа постои Халкбанк АД Скопје.

Видео на денот