Според податоците на општата болница во Куманово, во моментов се хоспитализирани 78 пациенти. Во дневната болница од Ковид-19 се лекуваат над 50 лица од североистокот. Во амбулантата на инфективниот оддел вчера биле извршени околу 100-тина прегледи.