Од 30 декември до 10 јануари: Австрија забранува слетување на авиони од Јужна Африка

Фото: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Од среда (30 декември) во Австрија ќе стапи во сила забрана за слетување на авиони од Јужна Африка поради појава на мутација на коронавирусот.

Таа мерка ќе важи, како и претходната забрана за слетување на авиони од Велика Британија, до 10 јануари, според новата регулатива.

Новиот декрет ја затвора „дупката” што, според медиумите, ја користеле германските туристи да доаѓаат од Јужна Африка.

Видео на денот