Нумеролошка идеологија: Привлекувајте повеќе пари со помош на овие непарни броеви

Фото: Unsplash

Доколку верувате во нумеролошка идеологија и теории, оваа дисциплина тврди дека бројот во паричникот може да привлече пари. Можете да го чувате бројот на видливо место во вашиот дом или канцеларија, или, на пример, ако вашиот број е три, можете да имате три пенкала или три книги на вашата работна маса. Сепак, најдобриот начин е да го напишете вашиот среќен број на парче хартија и да го ставите тој лист во вашиот паричник како амајлија.

Единица
Ова е почеток на се, движење напред. Ова индиректно влијае на финансискиот сектор, но исто така е многу важно. Единицата им помага на луѓето да заштедат пари, да ја видат иднината и да направат разумни проценки. Ова е бројот на аналитичари. Ако работите во област каде што треба постојано да размислувате за иднината и да анализирате потези, тогаш ова е вашиот број. Може и треба да биде вашиот главен талисман.

Двојка
Овој број ги охрабрува луѓето почесто да размислуваат за себе. Ова е лош помошник во финансиските прашања, бидејќи себичноста носи само сиромаштија. Самата филозофија на Двојките е спротивна на богатството, така што употребата на овој број како талисман е непожелна.

Тројка

Ако ја изберете Тројката како свој талисман, ќе имате финансиска корист. Овај број е одличен водич кога станува збор за финансиите. Ова е бројот на хармонија. Според нумеролозите, тројката помага во речиси секоја ситуација, па затоа е неопходно да се користи за финансиска хармонија.

Четворка
Бројот 4 е симбиоза на две двојки. Иако помага да се постават цели и да се ослободите од непотребни работи, ова број не е баш најповолната амајлија за финансии. Тоа ни помага полесно да ја најдеме нашата мисија. Четирката не помага во поставувањето на приоритети во животот. Тоа само ја крева завесата над иднината. Ова во суштина е многу чудна бројка. Како постојан финансиски талисман, нема да биде од голема корист.

Петка
Овој број е како златна средина, но има и добра симбиоза со енергијата на изобилство. Нумеролозите веруваат дека Петката привлекува финансиска среќа, усогласувајќи ги тековите на енергија на изобилство. Ова е добра бројка за оние чиј финансиски живот вклучува ризици и авантури. Таа е погодна за деловни луѓе и спортисти.

Шестка
Бројот 6 го претставува внатрешното движење на проблемот. Не е поволен за финансиски текови, бидејќи неговите елементи се љубовта и врските. Наместо Шестка, изберете друг број и искористете ја енергијата на бројот 6 во однос на емоциите.

Седумка
7 е среќен број, како пет, но седум има дополнителни „бонуси“. Седумката ја менува судбината на една личност, а нумеролозите веруваат дека луѓето кои го имаат овој број присутен во животот (број на куќа, датум на раѓање …) се особено среќни. Енергијата на таков број може да биде насочена во која било насока.

Осумка
8 е знак на бесконечност. Осумката може да биде знак за сигурност и заштеда на пари, односно одржување на парите што моментално кружат во вашата куќа. Меѓутоа, ако сакате да напредувате и да стекнете дополнително богатство, подобро е од Осумката да ја држите седумката во вашиот паричник.

Деветка
Нејзината енергија ви овозможува да ги одврзете јазлите врзани од судбината. Овој број е неопходен за оние кои се занимаваат со тешка физичка или интелектуална работа. Може да донесе позитивна енергија за луѓето кои повторно се соочуваат со финансиски тешкотии.

Одредени нумеролози посочуваат дека непарните броеви се особено погодни за повикување пари, па затоа ги користат кодовите 1-3-5-7-9.

Видео на денот