Новата Рејчел: Фризурата на Џенифер Анистон која би можела да ја надмине класиката од 90-те

Џенифер Анистон како Рејчел Грин/Profimedia

Ако за некоја фризура може да се каже дека одбележила едно десетлетие и станала класика, тогаш тоа е фризурата на Рејчел Грин, ликот што го толкуваше Џенифер Анистон во „Пријатели“.

Џенифер Анистон како Рејчел Грин/Profimedia

Фотографијата од омилената „пријателка“ жените низ цел свет ја носеа кај своите фризери со надеж дека од салонот ќе излезат со уверлива копија на популарната фризура, а повеќе од 25 години подоцна дојде време за нова „Рејчел фризура“.

Крис Мекмилан, долгогодишниот пријател и стилист на Анистон, кој е заслужен и за оригиналната фризура, одлучил глумицата сега наместо совршено испеглана коса да носи природна, благо брановидна фризура со патец на сртедина.

Ваквата фризура повеќе ѝ се допаѓа и на Анистон, која своевремено изјавила дека ја мразела фризурата на Рејчел која било тешко да се одржува поради нејзината природно густа и виткана коса.

Па, така сега ова би можело да стане новата омилена фризура на жените низ светот.

Profimedia
Видео на денот