Нова студија: Која вакцина создава најмногу антитела?

Вакцината на „Фајзер/БиоНтек“ создаваат најсилен имунолошки одговор на ковид, од четирите вакцини тестирани во студијата која покажа дека луѓето вакцинирани со „Синофарм“ може да бидат најподложни на инфекција, според истражувањето објавено во списанието „Cell Host and Microbe“. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Истражувачите го споредиле имунолошкиот одговор на антителата кај луѓе вакцинирани со … Продолжи со читање Нова студија: Која вакцина создава најмногу антитела?