Нов летен расад ги разубавува цветните леи и фигури низ Скопје

Фото: Град Скопје

Екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ деновиве интензивно работат на терен и ги подготвуваат површините за садење летен расад на цвеќиња, како и на замена на пролетниот со летен цветен расад. Како што информираат од ова јавно претпријатие, нивните екипи ги разубавуваат леите и цветните фигури со садење цветен расад од видовите: тагетес, агератум, бегонија, целозија, колеус, цинија, цинерарија, салвија, пеларгониум и далија.

– Наведените видови на цвеќе се од сопственото производството, односно од производните капацитети на претпријатието. Сезонски цветен расад екипите садеа во реоните Капиштец, Центар и во Автокоманда. Поради високите температури интензивно се наводнува зеленилото, а онаму каде што нема поставено систем за наводнување се носи вода со цистерни – стои во соопштението на Град Скопје.

Видео на денот