Норвешки министер отвори подводен тунел од својата канцеларија (ВИДЕО)

Министерот за сообраќај кој ја пресекол лентата од својата канцеларија за да се одбележи отворањето на тунелот.

Норвешкиот министер за сообраќај Кнут Арилд Хареиде отвори подводен тунел со сечење лента во неговата канцеларија.

На фотографиите што објави министерот на неговиот профил на Фејсбук се гледа министерот Кнут Арилд Хареиде сам во канцеларија, покрај фотограф кој бил да пропишана оддалеченост, како одбележува инаугурација на проектот Рјафаст, кој ги поврзува Ставангер и Рјафјалке.

Првично било планирано посвечено одбележување, кое прво беше одложено а потоа и откажано поради глобалната пандемија, и така останал само министерот за сообраќај кој ја пресекол лентата во својата канцеларија каде има и балони во боите на норвешкото знаме и видео линк со други функционери.

Видео на денот