Николовски: Владата од 2018 година неколкукратно ги зголеми платите на медицинските сестри

На меѓународниот Ден на медицинските сестри, заменик претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски се сретнал со медицинските сестри вработени во Струшката Општа Болница.

– Лично и од срце им изразив благодарност за нивната пожртвувана, храбра и несебична работа, за нивниот придонес за здравјето на граѓаните, особено во борбата против пандемијата со коронавирусот.

Симболичната донација е за носителите на главната улога во оваа пандемија.

Трудот на медицинските сестри денеска е ценет како никогаш досега. Оваа Влада, започнувајќи од 2018 година до денес, неколкукратно ги зголеми платите на медицинските сестри.

Ви благодариме за придонесот во ова комплексно време и нека ви е честит денот, стои во објавата на Николовски.

Видео на денот