Нема прекин во изградбата на модуларните амбуланти во Скопје, велат од МЗ

Министерството за здравство, по информациите дека е запрена градбата на три објекти на модуларни болници во Скопје, соопшти дека замената на времените објекти од амбулантно-поликлиничка дејност, се одвива согласно планираните активности и дека на терен се одвиваат активности поврзани со инфраструктурни приклучоци.

Министерството за здравство до овој момент не добило никакво известување од надзорот на објектите, ниту од изведувачот, дека се прекинати какви било активности, туку дека активностите се одвиваат според планираната динамика, велат од МЗ.

Видео на денот