Нема подобар сос за шпагети од овој! Се подготвува за пет минути, а го сакаат сите!

Фото: Готви.мк

Кремастиот сос Алфредо е кулинарски сон. Настанал во Рим во 1920 година, а го создал Алфредо ди Лелио. До денес ова е омилениот сос што се додава во многу јадења. Се служи со паста, варен зеленчук, месо на скара.

Еве како се прави сосот Алфредо…

  • 2 лажици путер
  • 2 чешниња лук (мелен)
  • 1 шолја неутрална павлака за готвење
  • сол
  • бибер
  • 1/2 шолја свежо рендан пармезан
Приготвување:

Стопете путер, па во него додајте го мелениот лук. Пропржете малку, па додајте павлака. Додајте сол и бибер, а потоа и пармезан. Промешајте и прелејте го врз пастата.

Изрендајте уште малку пармезан врз шпагетите и уживајте!

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот