Неколку скопски општини утре без струја

Струја / Фото: МИА

Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа утре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците од општините Сарај, Кисела Вода, Арачиново и Илинден, соопштуваат од РЦУК – Скопје.

Во периодот од 8.30 до 10.00 часот без напојување со електична енергија ќе останат корисниците од селата Горно и Долно Свиларе, Општина Сарај.

Во периодот од 8.30 до 13.00 часот без струја ќе бидат корисниците од улиците „Димитрие Чуповски”, „Методија Патчев” бр.34, 36, 38 и 40, Општина Кисела Вода.

Во периодот од 9.00 до 11.00 часот без струја ќе бидат корисниците од селата Бујковци, Ајватовци, Бучинци, Бунарџик и Мршевци, Општина Илинден, како и корисниците од село Грушино, Општина Арачиново.

Во периодот од 11.00 до 13.00 часот без напојување со електична енергија ќе остане објектот на фабриката „Кемет Електроникс”, Општина Илинден.

Извор: МИА

Видео на денот