Неколку прекини на струја најавени за понеделник и вторник

Далекувод енергетика енергетска политика струја
Струја / Фото: МИА

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од ЕВН, ги известува граѓаните дека поради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, без електрична енергија ќе останат следните корисници:

На ден 29.11.2021 година (понеделник):

од 08:00 до 13:00 часот, корисниците од дел од с. Градовци. (Oпштина Зелениково)

од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од дел од с. Долно Количани, ( делот кон гробиштата ). (Oпштина Студеничани )

На ден 30.11.2021 година (вторник):

од 08:30 до 15:30 часот, корисниците од селата: Миладиновци, Текија и Дељадровци. (Општина Илинден )

Видео на денот