Средба на Заев со претставници на германската фондација Фридрих Еберт

Средба на Заев со претставници на германската фондација Фридрих Еберт

372
SHARE

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, вчера се сретна со Милан Живковиќ и Нита Старова, претставници на Канцеларијата на Фондацијата Фридрих Еберт од Германија, во Македонија.

На средбата, од страна на претставниците на Фридрих Еберт се поздравени отворените инклузивни политики на премиерот Заев и на новата Влада во демократските промени во општеството.

Претседателот на Владата, Заев, изрази благодарност на Фондацијата Фридрих Еберт којашто придонесува активно во демократските процеси во Република Македонија.

На состанокот е договорено продлабочување на соработката на институционално ниво. Разгледана е можноста за потпишување меморандум за соработка помеѓу Фондацијата Фридрих Еберт и Владата на Република Македонија. Целта е придонес на Фондацијата преку искуствата што ги има во Македонија, како и на експертско ниво во зајакнување на капацитетите на институциите во земјава во областа на образованието, трудот и социјалните политики, надворешната политика, културата, како и други значајни сфери значајни за квалитетен живот на граѓаните во Република Македонија и во насока на исполнување на условите за евроинтеграциските процеси во државата.

„На Република Македонија и се потребни организации и фондации како што е Фридрих Еберт, коишто сакаат и можат да помогнат Република Македонија да се гради во европско демократско општество и Владата подава рака за соработка и благодари на поддршката и интересот“, рече премиерот Зоран Заев на средбата со претставниците на Фридрих Еберт, Живковиќ и Старова.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY