Шпанија забележа рекорден број на туристи

Шпанија забележа рекорден број на туристи

229
SHARE

Без оглед на внатрешната политичка ситуација, Шпанија останува една од најпопуларните туристички дестинации за секој дел од годината.

На секои пет туристи, барем еден избрал туристички да ја посети Каталонија, регион во центарот на политичката криза која во Шпанија настана со прогласувањето независност и автономија на областа.

Секоја година сè повеќе и повеќе туристи доаѓаат во Шпанија, што придонесе оваа држава да биде втора најпосетена во Европа, веднаш по Франција. Најголем дел од туристите доаѓаат од Велика Британија.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY