Париз домаќин на Олимпијадата во 2024, Лос Анџелес во 2028

Париз домаќин на Олимпијадата во 2024, Лос Анџелес во 2028

273
SHARE

Интернационалниот олимписки комитет донесе одлука денес, дека во 2024 домаќин на Олимпијадата ќе биде Париз, а во 2028 Лос Анџелес.

Претходно во Париз двапати се одржувала Олимпијадата, последен пат во 1924. Лос Анџелес исто така двапати бил домаќин и тоа во 1932 и 1984.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY