Новинарите штрајкуваат, СЈО влезе во МПМ

Новинарите штрајкуваат, СЈО влезе во МПМ

525
SHARE
Фото Слободен печат

Истражители од специјалното јавно обвинителство го проверуваат финансиското работење на Медиа принт Македонија.

МПМ е издавач и сопственик на пет печатени и еден електронски медиум. Денес, новинарите штрајкуваат поради неисплатени плати, а за тоа време тим од СЈО ги проверува документите од секторот за финансии.

Од вчера, единствен сопственик на МПМ е Срѓан Керим, откако „Орка Холдинг“ и „Интернет груп“ веќе не се дел од сопственичката структура.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY